Aranyozott kor

Aranyozott kor

Az aranyozott kor divatja vs. „The Gilded Age” 6.

2024. január 20. - Aranyozott kor

Berta Russell a Metropolitan Opera megnyitóján viselt ruháját egy Jean Philippe Worth által tervezett ruha inspirálta. Ha emlékeztek az első évad utolsó részében a báli ruhájához szintén egy Jean Philippe által tervezett ruha szolgált mintául, bár az sokkal inkább emlékeztetett az eredetire.

A sorozat második évada 1883-ban játszódik, a korabeli ruhadarab valamikor 1989 és 1900 között készült. A sorozat ruhatervezője, Kasia Walicka-Maimone már az előző évad esetében elmondta, hogy Bertha ruháit a mondernség jellemzi, azáltal, hogy őt az 1890-es évekre jellemző ruhákba öltöztette.

hbo_russells_ab_s2.jpg

Carrie Coon, mint Bertha Russell és Morgan Spector, mint Georg Russell - The Gilded Age/Aranykor - © HBO

A nemzetközi fórumokon inkább negatív visszhangja van a fenti ruhának, a színe miatt, valamint azért, mert a mintát egyszerűen rányomták. Be kell vallanom, nekem is jobban tetszik az eredeti. A elefántcsont szaténra fekete bársonyból készült minta a szecessziós mozgalom hatását tükrözi.

1976_258_1ab_210951.jpg

 

dp156537_ab.jpg

© The MET (1976.258.1a, b)

Egyébként a sorozatban szinte az összes ruhadarab egy műalkotás. Nagyon remélem, hogy lesz harmadik évad és tovább csodálhatjuk Kasia Walicka-Maimone ruhakölteményeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyozottkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2618282567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása