Aranyozott kor

Aranyozott kor

Emile Pingat 1.

2022. július 30. - Aranyozott kor

Egy másik francia divattervező, akinek a ruháit az Aranyozott kor Amerikájában előszeretettel viselték a jómódú hölgyek, az Emile Pingat.

pingat_portrait.jpg

Emile Pingat

Forrás: Wikidata


e_p_01.jpg

Sötétkék és elefántcsont színű selyemruha kb. 1874-ből, amelyet Mrs. William Carver viselt egykor

Forrás: Philadelphia Museum of Art

 

Sajnos Pingatról igen keveset tudunk. 1820-ban született Franciaországban. 1860 és 1896 között tevékenykedett divattervezőként. 1864-ben már működött a Párizsban, a Rue le Grand 30. alatt található divatháza és legalább akkora népszerűségnek örvendett, mint kortársáé, Worthé. Worth és Pingat az 1880-as években a két legjelentősebb divatot formáló erő voltak. Bár Pingat sokféle ruhát tervezett, elsősorban kabátjairól és köpenyeiről volt ismert. 

Az alábbi youtube videóban Christina Johnson a FIDM Múzeumból mutat meg három, Pingat által tervezett kabátot/köpenyt. Rendkívül magas minőség és gazdag díszítés jellemzi őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyozottkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5517881023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása