Aranyozott kor

Aranyozott kor

Női divat az 1880-as években 2.

2022. május 15. - Aranyozott kor

Az Aranyozott kor jómódú hölgyei a párizsi divatot követték, sőt leggyakrabban neves párizsi divatházakból rendelték maguknak ruháikat. A későbbiekben majd szeretnék készíteni ezekről is bejegyzést, de most egy Amerikában készült selyemruhát láthattok a Metropolitan Múzeum gyűjteményéből.

20220515ruha.jpg

Ebben a korszakban a házak belső tereiben a nehéz, bojtos, rakott drapériák voltak divatban és ezek a motívumok a női ruhákon is megjelentek.

Ez a ruha egykor Amelia Beard Hollenback (1844-1918) tulajdona volt. Amelia a jótékonyságáról is ismert, vagyonos John Welles Hollenback (1835-1927) felesége volt. A Hollenback család 1874-ben a New-Yorkban, a brooklyni Clinton Hill szomszédságában telepedett le. Ezt a ruhát valószínűleg egy brooklyni székhelyű varrónő készítette. A kidolgozott gomb- és bojtdíszítés, a formatervezés összhangja és a stílusos ruha magas minősége az amerikai varrónők szaktudásáról és a részletekre való odafigyeléséről tanúskodik.

20220515ruha2.jpg

Forrás: The Met

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyozottkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3317831837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása